Business

Verlaag deze winter uw stookkosten – Over het hoofd geziene bronnen van warmteverlies in huis

Stel je voor dat je de hele winter een raam open laat staan – het warmteverlies, koude tocht en verspilde energie! Als uw huis een uitklapbare zoldertrap, een open haard en/of een wasdroger heeft, is dat misschien precies wat er in uw huis gebeurt!

Deze vaak over het Verwarmde bodywarmer hoofd geziene bronnen van warmteverlies en luchtlekkage kunnen ervoor zorgen dat uw warmte naar buiten stroomt en de koude buitenlucht naar binnen stroomt – wat u hogere stookkosten kost, koude tocht veroorzaakt en energie verspilt.

Luchtlekken zijn de grootste bron van verwarmings- en koelverlies in huis. Luchtlekken ontstaan door de kleine kieren rond deuren, ramen, leidingen, enz. We brengen breeuwwerk en tochtstrippen aan op deze gebieden om warmteverlies en koude tocht tot een minimum te beperken.

Maar wat kun je doen aan de drie grootste “gaten” in je huis: de uitklapbare zoldertrap, de open haard en de wasdroger? Hier zijn enkele tips en technieken die deze gaten gemakkelijk, snel en goedkoop kunnen afdichten en isoleren.

Zoldertrap:

Heb je een opklapbare zoldertrap in huis? Wanneer een zoldertrap wordt geïnstalleerd, ontstaat er een groot gat (ongeveer 10 vierkante meter!) In uw plafond. Het plafond en de isolatie die er waren moeten verwijderd worden. En wat is geïnstalleerd om deze opening af te dekken? Een dunne, onverzegelde, niet-geïsoleerde plaat multiplex!

Wist u dat uw zolderruimte direct naar buiten wordt geventileerd? In de winter kan de zolderruimte erg koud zijn en in de zomer erg warm. En wat scheidt uw geconditioneerde huis van uw ongeconditioneerde zolder? Dat dunne stuk multiplex!

Vaak is er een opening te zien rond de omtrek van de deur. Probeer dit zelf eens: doe ‘s avonds als het donker is het zolderlicht aan en sluit de zoldertrapdeur – zie je licht doorkomen? Dit zijn openingen – die samen een grote opening vormen waar uw verwarmde/gekoelde lucht 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar uit lekt! Dit is alsof je het hele jaar door een raam open laat staan!

Een gemakkelijke, goedkope oplossing voor dit probleem is het toevoegen van een zoldertrap. Een zoldertrapafdekking zorgt voor een luchtafdichting, waardoor de luchtlekken worden verminderd. Voeg de gewenste hoeveelheid isolatie toe over de afdekking om de isolatie die van het plafond is verwijderd te herstellen.

Haarden:

Ongeveer 100 miljoen huizen in Noord-Amerika zijn gebouwd met open haarden op hout of gas. Helaas zijn er negatieve bijwerkingen die de open haard met zich meebrengt, vooral tijdens het winterse huisverwarmingsseizoen. Open haarden zijn energieverliezers!

Onderzoekers hebben dit bestudeerd om de hoeveelheid warmteverlies door een open haard te bepalen, en de resultaten zijn verbluffend! Een opmerkelijk onderzoek toonde aan dat een open klep op een ongebruikte open haard in een goed geïsoleerd huis het totale energieverbruik voor verwarming met 30% kan verhogen!

Een recent onderzoek toonde aan dat voor veel consumenten hun stookkosten per winter meer dan $ 500 hoger kunnen zijn, alleen al vanwege de luchtlekkage en verspilde energie veroorzaakt door open haarden!

Waarom heeft een huis met een open haard hogere stookkosten? Hete lucht stijgt! Uw verwarmde lucht lekt uit elke uitgang die het kan vinden, en wanneer uw warme verwarmde lucht uit uw huis wordt gezogen, wordt koude buitenlucht naar binnen gezogen om dit goed te maken. De open haard is als een gigantisch rietje – het zuigt de verwarmde lucht uit je huis. Dit is alsof je het hele jaar door een raam open laat staan!

Een gemakkelijke, goedkope oplossing voor dit probleem is het toevoegen van een tochtstopper voor de open haard. Een tochtstopper voor een open haard is een opblaasbaar kussen dat de demper afdicht, waardoor er geen lucht lekt. Het kussen wordt verwijderd wanneer de open haard wordt gebruikt en daarna weer teruggeplaatst.

Uitlaatkanalen wasdroger:

Is het je ooit opgevallen dat de kamer met je wasdroger de koudste kamer in je huis is? Ooit afgevraagd waarom? Uw wasdroger is aangesloten op een afvoerkanaal dat open staat naar buiten. In de winter lekt koude lucht door het kanaal naar binnen, door je droger en je huis in, terwijl je verwarmde lucht er gewoon uit stroomt!

Drogeropeningen gebruiken een plaatmetalen flap om te proberen deze luchtlekkage te verminderen. Dit is een zeer primitieve technologie die geen positieve afdichting biedt om de luchtlekkage te stoppen. Wat het probleem nog verergert, is dat pluizen na verloop van tijd de klep van de klep verstoppen, waardoor deze open blijft. Dit is alsof je het hele jaar door een raam open laat staan!

Een gemakkelijke, goedkope oplossing voor dit probleem is het toevoegen van een ontluchtingsafdichting van de droger! Een ontluchtingsafdichting van de droger vermindert ongewenste luchtinfiltratie en houdt ook ongedierte, bijen en knaagdieren buiten. De ventilatieopening blijft gesloten tenzij de droger in gebruik is. Wanneer de droger in gebruik is, gaat er een zwevende shuttle omhoog om warme lucht, pluisjes en vocht te laten ontsnappen.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.