Business

Het juiste socialemediaplatform kiezen

Als bedrijf kan het behoorlijk overweldigend zijn om sociale media te gaan gebruiken. Overal waar je kijkt, op tv, in het nieuws, in artikelen, iets of iemand vertelt je dat je op Facebook of Twitter moet zijn, want daar zijn je klanten.

Maar voordat je erin springt, stop gewoon, haal diep adem.

Je hoeft niet op sociale media te zijn.

Bedrijven moeten realistisch zijn koop instagram volgers over sociale media, het is meer dan alleen het opzetten van een profiel en dan gaat al je inhoud viraal. Je moet alleen echt investeren in sociale media als je er de tijd voor hebt en er echt enthousiast over bent.

Als je de beslissing hebt genomen dat je deel wilt uitmaken van sociale media, zorg er dan voor dat je het juiste platform kiest. Er zijn veel sociale platforms en elke maand komt er een nieuwe bij. En ze hebben allemaal hun eigen verschillende doelgroepen en verschillende voordelen. Het is geen one size fits all-oplossing.

Dus voordat u een Facebook-bedrijfspagina of een YouTube-account opzet, moet u eerst weten wat elk sociaal netwerk doet en of het nuttig is voor u en uw bedrijf.

Ik ga gewoon de top paar sociale mediaplatforms doornemen en de individuele aspecten van elk ervan bespreken.

Twitter is een microblogsite, tweets zijn korte stukjes informatie en je hebt toegang tot een relatief groot publiek. Je kunt feedback krijgen en het is relatief eenvoudig om met mensen te netwerken, op een korte, snelle, handige manier. Het is goed als u een bijzonder druk persoon bent.

Facebook gaat meer over conversatie en gemeenschap. Het is bijzonder visueel, je hebt video’s, afbeeldingen, weblinks en inhoud kan echt viraal gaan op Facebook, met zijn diepgaande functies voor reageren, delen en leuk vinden.

Dan is er LinkedIn. Gelabeld als meer een professioneel sociaal netwerk, geeft het u de mogelijkheid om te communiceren met een reeks zakelijke professionals, of ze nu in uw branche, aanverwante branches of volledig gescheiden zijn. LinkedIn heeft ook een Q&A-forum of groepsgedeelte. Hier kun je als individu terecht om je mening, kennis toe te voegen of vragen te beantwoorden.

Je hebt ook YouTube. Het gaat niet alleen om schattige katten en honden, je kunt gemakkelijk amateur- of professionele video’s maken zonder duizenden euro’s uit te geven. Het kan worden gebruikt voor tutorials, interviews, nieuwsupdates over uw bedrijf of uw nieuwste productlijn.

En vergeet niet dat het de tweede grootste zoekmachine is naast Google.

Pinterest is de vrij nieuwe jongen in de buurt. Het draait allemaal om sociale ontdekking. Het idee is om een zeer visueel prikbord te maken, een verzameling logo’s, afbeeldingen, websites, met een mix van goed ontwerp en tekst.

Vooral handig als je in de e-commerce zit met een vrij visueel product, omdat je afbeeldingen van je product of assortiment kunt toevoegen aan je Pinterest-prikbord.

Kortom, onthoud dat u niet op een sociaal netwerk hoeft te zijn. Je moet realistisch zijn en nadenken over de tijd die je hebt om je in te zetten voor sociale netwerken. Onthoud dat als je eenmaal die beslissing hebt genomen om sociale media te gebruiken, je de tijd moet nemen om de juiste voor jou te kiezen.”

Slecht uitgevoerde sociale media kunnen op lange termijn schade toebrengen aan uw online reputatie!

Dus als je één ding uit dit artikel haalt, dan moet het zijn dat je ofwel aan sociale media moet doen en er 100% voor toegewijd moet zijn, of het helemaal niet moet doen.

Mark is webontwikkelaar bij SOZO en is naar eigen zeggen verslaafd aan sociale media! Mark is helemaal gepassioneerd door de eindeloze mogelijkheden van internet en werkt graag midden in zo’n opwindende industrie.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.