Uncategorized

Charmante oude binnenstad van Estepona: een wandeling door de geschiedenis

Estepona’s toewijding aan openbare kunst omvat de enorme muurschilderingen. De gemeenschap heeft lege muuroppervlakken feitelijk veranderd in doeken voor gigantische kunstwerken, die scènes illustreren die variëren van het waterleven tot historische gelegenheden. Deze muurschilderingen dragen bij aan de geloofwaardigheid van Estepona als externe kunstgalerie, inclusief een modern tintje aan de sociale identificatie ervan.

De toewijding van Estepona visit https://www.esteponaspanje.nl aan gemakkelijke toegang wordt weerspiegeld in de Paseo Marítimo, een prachtige promenade die zich langs de kustlijn uitstrekt. De promenade, omzoomd met handsculpturen, bomen en bloesems, gebruikt een adembenemend parcours om te wandelen of fietsen, met indrukwekkende uitzichten op de Middellandse Zee. Bars en eetgelegenheden aan het strand langs de promenade verwelkomen bezoekers van de camping om te genieten van de regionale gerechten terwijl ze genieten van de zeebries.

Estepona’s toewijding aan sociale gelegenheden blijkt uit het jaarlijkse schema. De Feria de Estepona, een levendig evenement met flamencoliederen, typische dansen en levendige ceremonies, brengt de buurt met elkaar in een vreugdevolle omgeving. Het Estepona Circus, met zijn levendige processies en verfijnde outfits, voegt een vleugje jovialiteit toe aan het sociale schema van de gemeenschap.

De toewijding van de gemeenschap aan het beschermen van de geheel natuurlijke aantrekkingskracht komt tot uiting in het Orchidarium, een van de grootste collecties orchideeën in Europa. Dit arboretum toont de verscheidenheid aan planten in het gebied en fungeert als een rustig toevluchtsoord. De Selwo Aventura, een groot wildpark, is een extra hoogtepunt en biedt een duidelijke kans om unieke huisdieren tegen te komen in een semi-wilde sfeer.

Deze 18e-eeuwse kerk, met zijn opvallende klokkentoren, geeft een kijkje in het bouwerfgoed van Estepona. Terwijl ze door de doolhofachtige wegen van de Oude Gemeenschap dwalen, onthullen bezoekers verrassende schatten, van dynamische muurschilderingen tot kleine pleintjes waar bewoners samenkomen voor computergeanimeerde discussies.

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. De Plaza de las Flores, een dynamisch plein in het hart van de oude gemeenschap, bruist van het regionale leven.

De gastronomische scene in Estepona is een evenement van Andalusische smaken en verse mediterrane actieve ingrediënten. Vis en schaaldieren staan in de spotlight, met chiringuitos (eetgelegenheden aan het strand) met gerookte sardines en paella met uitzicht op de zee. De Mercado de Abastos, de typische markt van Estepona, is een kookplek waar zowel bezoekers als bewoners kunnen genieten van de beste regionale groenten en fruit, van verse vis en schaaldieren tot ambachtelijke kazen en olijven.

De toewijding van Estepona aan het behoud van zijn erfgoed komt tot uiting in het Castillo de San Luis, een citadel die teruggaat tot de 15e eeuw. Het kasteel ligt op een heuvel en biedt adembenemende uitzichten over de gemeenschap en de Middellandse Zee. De Historische Galerij, gehuisvest in het Casa de las Tejerinas, onderzoekt het verleden van Estepona en presenteert artefacten die de vooruitgang van de gemeenschap van vroeger naar het hier en nu in kaart brengen.

Genesteld langs de zonovergoten Costa del Sol in het zuiden van Spanje, wordt Estepona een betoverende kustgemeenschap die gemakkelijk de standaard Spaanse uitstraling combineert met moderne diensten. Estepona, gevestigd tegen de achtergrond van de heuvels van de Sierra Bermeja en de glanzende Middellandse Zee, verwelkomt bezoekers van de site om de overvloedige achtergrond, de dynamische samenleving en de ideale charme van de omgeving te ontdekken.

Voor degenen die op zoek zijn naar een rustig toevluchtsoord, biedt het Arboretum van Estepona een oase van biodiversiteit. Verspreid over 25.000 vierkante meter toont de werf een substantieel assortiment plantenvariëteiten, waaronder een toegewijde locatie voor mediterrane orchideeën. Bezoekers van de site kunnen zich vermaken met themagebieden, zoals de cactus en de heerlijke tuin, en de gevarieerde vegetatie bewonderen die in deze tuinplaats groeit.

De vieringen van Estepona, zoals de processies van Semana Santa (Heilige Week) en de Feria de San Isidro, tonen de sociale en spirituele praktijken van de gemeenschap. De Semana Santa-processies omvatten mooie driften, typische liederen en spirituele gretigheid, waardoor zowel bezoekers als burgers worden aangetrokken. De Feria de San Isidro, een lentefeest, brengt dynamische feesten op de weg met ceremonies, liederen en flamencodans.

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt strandgangers een dynamische omgeving om te genieten van het zonlicht, de zee en een verscheidenheid aan watersportactiviteiten.

Van de charmante oude gemeenschap tot de zonovergoten kustlijnen en bloeiende landbouwwerven, Estepona verwelkomt toeristen om de betekenis van het Andalusische leven te ervaren in een omgeving van ongeëvenaarde charme aan zee.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.